Over Texel kijken en luisteren

Texel kijken en luisteren is een initiatief van de Texelse Aron Zeeman (2001).

Aron heeft een passie voor alles wat te maken heeft met muziek en programma maken. Hij verzorgt muziek als DJ en is al enkele jaren actief als vrijwilliger bij Radio Texel. Hij heeft programma items gemaakt rondom Dorian van Rijsselberge (naar aanleiding van de olympische spelen in Rio) welke door RTVNH zijn uitgezonden.

Na een talkshow op evenement Struûn Texel (in samenwerking met Josh van den Berg) wist hij het zeker: Texel is toe aan een vernieuwend medium en ik wil dat maken. Zo is het plan ontstaan voor een maandelijks TV programma. Van Texelaars voor Texelaar én bezoekers vanaf het vaste land. Uitgezonden via een stream op het wereldwijde internet.

Om deze plannen te stroomlijnen is de ‘Stichting Texel kijken en luisteren’ opgericht. Met het oprichten van deze stichting is niet alleen de ambitie van Aron vorm gegeven maar ook de deur open gezet voor andere jonge Texelaars die ambitie hebben in de richting van radio en TV.

De programma’s worden gemaakt door Aron Zeeman (presentatie en redactie) en Joost Graaf (camera en techniek).

Het bestuur van de stichting bestaat uit Sandra Koning (penningmeester), Martin Zeeman (secretaris) en Robin van Sambeek (voorzitter).